I början av hösten fick vi höra att vi kommer att måsta ordna en grötfest i december, vilket vi blev glada ( men lite nervösa) om att höra. Planeringen började ungefär en månad före. Dagen då grötfesten skulle ordnas lånade vi Simons bil, och körde ( eller Heidi körde, vi alla rymdes tyvärr inte framför ratten….) till citymarket för att köpa allt som behövdes. Elefteria, Johanna och jag ( Heidi) spenderade en god stund i butiken för att hitta allt som behövdes ( och för att hitta det billigaste alternativet…).
Ungefär klockan 19 började TF13 ramla in till Metsku huset för att baka, koka och öva. Pepparkakor bakades i mängder och i flera timmar, och köpta pepparkakor dekorerades för presentpåsen alla skulle få då de avlägsnade sej efter grötfesten.

SONY DSC SONY DSC

Vårt vackra luciatåg hade övat på sitt uppträdande i månader före själva grötfesten, och mycket övande pågick även under natten.  Under en av övningarna på småtimmarna föll en av stjärngossarnas hatt ner, vilket gav upphov till att luciaföljet inte kunde koncentrera sej då de skrattade så mycket.

SONY DSC

Under natten blev det en hel del bakande och grötkokande och allmänt härjade, då alla var otroligt trötta. Ungefär klockan 12 insåg vi att vi inte har en hebreisk bibeln, men hittade somtur en sån på andra sidan Åbo. Detta resulterade med att Johanna och jag måste sätta oss i bilen och köra igenom ett öde Åbo för att få bibeln som behövdes på morgonen. I något skede bytte hyperaktiviteten om till total och galen tröttnad…….

SONY DSC

Eftersom vi insåg att inte ens kaffe (!!!!) kunde hålla oss vakna, valde många av oss att ta en tupplur. Stolrader vändes emot varandra och fick fungera som sängar. En del av oss valde att stänga sin onepice helt upp, då den fungerade som en sovsäck. En del av oss hade tagit med en sovsäck. Halv 5 väcktes vi med att Laura kom till var och en med en kopp nybryggt kaffe och sade god morgon ( ❤ !! ) Då alla vaknat igen och vänt om till hyperaktivit dukade vi bordena, städade och fixade i ordning allt för att gästerna kunde komma.

SONY DSC

Klockan 6 började pigga ( eller ja, piggare än oss åtminstone) teologer fylla metsku huset. Som välkomstdrink bjöds det på glögg ( kaffe fanns också att ta om man så kände) och pepparkakor. Efter en stunds mingel och satte sej alla ner vid bordet och festen började med lite allsång. Under tiden då folk åt gröt bjöds det på sång, julevangeliet på 8 språk och mycket skratt.

SONY DSC

Tutorerna årgång 2014 blev tillfrågade att vara julgubbar, men de valde själva att vara julämbetsmän. De berättade om julämbetsmännens ursprung och delade ut små paket med pepparkakor och bibelställen som små tomtar hade pysslat ihop under nattens gång.

SONY DSC

Grötfesten avslutades med en traditionsenlig andakt av tredje års studeranden. Efter andakten började människor sakta men säkert avlägsna sej för att gå på föreläsning eller fortsätta dricka kaffe i mysis.Vi städade snabbt undan allting, och delade sedan på oss. En del av oss gick hem för att sova några timmar, en del gick på föreläsning, en del gick till fakulteten och returnerade saker, och en del av oss ( inski) gick till ÅSF för att returnera de lånade alborna. Grötfesten var lyckad och vi var stolta över att klara av våran första stora uppgift.

SONY DSC

Text författad av Heidi, och bilderna Karin

2 kommentarer

  1. Pingback: Pre-jul! |
  2. Pingback: Styrelsekväll |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s