I december firade TSF pre-jul! Som specialprogrampunkt var Birgitta inbjuden för att ha psalmcafé. Psalmcaférna existerade förr i TSF:s historia, men under de senaste åren har de inte existerat, tills nu!

Sådär en halvtimme innan kom styrelsen på att julpyntet helt och hållet glömts bort, men efter en liten stund var PT-semi vackert dekorerat med glitter och bollar och ljus på borden.6tag_111214-165855

Då teologerna dykt upp började psalmcafét! Det var 100-års jubileum för Britt G Hallqvist så detta var temat för kvällen. Efter att vi sjungit och lärt oss både nya saker och nya psalmer så övergick programmet i att andra årets studerande framförde favorit i repris från deras grötfest och läste julevangeliet på många språk. Till sist läste också Birgitta julevangeliet, på Jeppodialekt.

Det fanns glögg, pepparkakor, kaffe, jultårtor… att äta och runt borden diskuterades det livligt. Efter en tid blev det dags för frågesport som hade tema JUL. Under stolarna hittades lappar med olika figurer ritade och fyra lag uppstod. Det var en mycket intensiv tävling mellan lagen med frågor som teologer borde kunna (t.ex. vad de tre vise männen hette, hur många språk julevangeliet lästes på och vad adventssöndagarna har för namn i kyrkoåret)

prejul2prejulDå tävlingen var avgjord väntade alla ivrigt på en sista gäst, TOMTEN! Tomten kom i form av Karin som bar med sig en julklappslåda dit alla som haft med sig en julklapp stoppat sina paket. Efter utdelningen av julklappar som var inslagna i lite olika material och mycket olika innehåll så blev det ett ”vilt” jatko i mysis innan alla begav sig iväg till olika håll.  6tag_111214-194335

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s