På trettondagen åkte ett gäng teologer på besök till Borgå. Medan de befann sig där var tiden inne för Claus att prästvigas. Efter en vacker gudstjänst med prästvigning samlades de i biskopsgården för kaffe. Där var det mingel mellan ung och gammal och sedan sång och gratulationer.

img_4737

img_4746

img_4771

img_4777

img_4786

img_9621_picmonkeyed
Kyrkan såg extra vacker ut då solen sken

Som många kanske känner till kan Claus vara ganska rolig ibland och hans liknelse om att vara bondson och präst är värd att reciteras: När jag är bondson så är att jobba i kyrkan och att vara präst ganska nära. Att när bönder förvaltar jorden så får jag förvalta orden och när bönder under andjakten knäpper änderna så får jag under andakten knäppa händerna.

img_9630_picmonkeyed
Teologer i många generationer

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s