Lotta Valve höll presentationen på årets första Ämneskaffe

Under reformationsåret kan man passa på att göra reform. Därför har ämneskaffe fått en ny struktur. Vet du vad doktoranderna gör inne på sina rum, eller var någon av lärarna håller hus? Under varje ämneskaffe kommer Teologiska studentföreningen bjuda in någon som forskar inom teologin här vid ÅA. Denna person kommer att ge en kort presentation om vad som är aktuellt i den egna forskningen. Äntligen kommer studerandena få en koll på vad som händer och var alla är. Samtidigt hoppas vi att vi får många trevliga kaffestunder där studerande och personal kan mötas i teologins tecken.

Lotta Valve presenterade kort sin forskning som handlar om skapelseberättelsen. För tillfället håller hon på att editera den andra boken i serien om ”The Adam and Eve Story” som kommer handla om islams, judendomens och kristendomens perspektiv på berättelserna om Adam och Eva. Den första upplagan av den första boken i serien, ”Adam and Eve story in the Hebrew Bible and in ancient Jewish writings including the New Testament” går att köpas av Pekka Lindqvist för den som är intresserad av att få ett eget exemplar.
Senare i Februari kommer Lotta skriva två artiklar om en tidig text om Adam och Eva. Texten har judisk bakgrund men med kristen prägel, texten var populär och lästes av den tidiga kristna kyrkan. Texten har en komplicerad traderings historia, det finns också skillnader mellan olika översättningarna av texten. Under våren kommer hon också undervisa i kursen ”Var är du Adam?”
Vill du hjälpa till med ämneskaffet? Gå då till Mysis och skriv vilket datum du vill hjälpa till med och vad du vill göra. Du kan baka någonting gott (sött eller salt) eller komma och hjälpa till med förberedelser eller städa undan efteråt.
Kommande ämneskaffe är: fredag 10.2, tisdag 7.3, fredag 7.4, tisdag 9.5
Ämneskaffet är alltid i Runda rummet  kl 12:15-13:30

1 kommentar

  1. Vilket bra påhitt säger studerande från början av 70-talet och senare ”inspiratör”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s