Sommaren har för mig alltid varit en tid av vila, skoj och massvis med läger men i år blev det lite annorlunda. Det har absolut varit en berikande sommar men också en tung en.

För mig började sommaren med angenämt sällskap av goda och lite bättre vänner i Vasa. Då fick jag upptäcka lite mer av Österbottens skönhet och välsignades med flera nya vänner. Sorgset men glatt åkte jag ner till Åbo igen för att leda lovsången med ett underbart gäng på Metodistkyrkans årskonferens. Under dessa dagar lärde jag mig mer om lovsång än jag gjort någonsin förut.

sandra1

Underbart helt enkelt. Efter någon vilodag i sköna Borgå fick jag för en tredje gång njuta av mitt favorit band Muse med en av mina favorit människor på denna planet och hennes två för mig okända vänner. Tro mig då jag säger att det var den bästa konserten jag någonsin varit på och jag har varit på nästan allt för många, om det nu ens är möjligt. Följande morgon, pigg och kry efter konserten, åkte jag hastigt till flygfältet. Det kommande dygnet spenderade jag på ett flyg till Chicago. Jag och min familj skulle nämligen på bilsemester i USA. Det var skönt att återse och utforska mer av det land jag kan kalla mitt andra hem. Huvudsakliga målet med resan var att närvara vid en av mina närmsta vänners bröllop i Arkansas. Till varje resa hör dock trubbel och svårigheter, speciellt i familjeresor. Typiskt nog hittade inte navigatorn fram så vi missade hela vigseldelen av bröllopet. Resten av kvällen var dock magiskt underbar och fylld av glädjetårar.

sandra2

Andra huvudpoängen med resan var att besöka min värdfamilj i Louisiana, som jag bodde hos när jag var där på utbyte. För att fördriva tiden medan vi körde runt i landet kunde jag inte motstå att skriva upp alla de lustiga citat kyrkor hade satt upp längs med vägarna. Resan fortsatte genom ett flertal städer till sydöstkusten, tillbaka till Chicago och sedan hem till Finland. Fastän min sommar började på topp, måste jag fort efter resan tillbaka på arbete som telefonförsäljare, ett arbete alldeles olämpat för mig. Lyckligtvis är sommaren inte slut ännu utan det finns flera vackra minnen kvar att skapa.

/ Sandra Peltonen

sandra3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s