28.1 klockan 14 startade en busslast med representanter från Åbo Akademi upp till Vasa. Vi var ett blandat gäng med studeranden från hela Akademin, och denna teolog kände sig en smula i blåsten när det inte fanns några bekanta att tala med. Problemet löste sig till den grad att en gammal iPod anno 2000-talet och en bok i religionspedagogik räddade den nästan femtimmarlånga resan.

1

Efter en kort paus vid en gammal tändsticksfabrik anlände bussen till Vasa. Jag fick avnjuta en skön kväll på hotellrum, och utnyttjade tiden genom att sy fast halarmärken som fickorna fyllts av från olika evenemang.

Den stora dagen anlände, och det blev roligt att se en annan bild av Vasa än det gamla Vasalandia som jag besökt med mina kusiner för nästan 10 år sen. Ett Vasabesök var verkligen på tiden!

Under dagen var jag och de andra studeranden vid ett bord i Academill i väntan på att få hålla presentationer om vad det är att studera vid ÅA. Bordet blev gästat också av kära teologaskultanter,  och Sabbe bestämde sig för att lifta till Åbo med vår buss.

2

Efter lunch var det sedan show time för presentationen. Rummet hade ändrats, och gammal info om var vi skulle vara fanns överallt, men till sist befann sig ett litet men pepprigt gäng i rätt rum och vi kunde börja vår presentation.

En selfie togs, och jag fick den intressanta frågan hur min inställning till ämnet teologi ändrats under min studietid. Jag kan berätta att jag försökte svara så smart som möjligt, och min slutpoäng efter att ha mumlat i någon minut var att jag insett hur brett teologi är och hur annorlunda vi studerande är fastän vi alla brinner för samma ämne.

3

(Vi kan alla konstatera att mina selfie skills behöver nog finslipas)

Efter att dagen avlutades, var det dags att åka ner med samma buss till det regniga och blåsiga Åbo.

Jag hoppas att många blev bitna av teologflugan, och vi ses på hösten här i Åbo!

-Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s