Januari

Läsåret 2021 inleddes lite annorlunda än vanligt, korona pandemin präglade samhället, campusområdet var stängt och undervisningen skedde på distans. I januari kunde vi ändå njuta av frisk luft genom skridskoåkning och andra vintersporter.

Årets första sporttur

Februari

Februari månadens höjdpunkt föt TSF var Fastlaskiainen. Vi satte mycket tid på att bygga en pulka och filma ett åk. Det visade sig vara en succe eftersom vi blev placerade tredje i hela tävlingen. 

Fastlaskiainen!!!

Mars

I mars fick vi besök (Via Zoom dock) av Markus Weckström, militärpastor i Dragsvik. Han berättade om sitt yrke och vi fick diskutera intressanta aspekter gällande hans yrke och militären. 

April

I april firade vi TSF 54 år via zoom med lite program och en meny man kunde laga hemma hos sig. Styrelsen förberedde Mysisflytten med att packa upp och städa i Tryckerihuset.  Vi firade även påsk i början av aprill. Allt var på distans men styrelsen ordnade en tävling via Instagram.

Maj

Våren kom och sommarlovet närmade sig. Vappen firades och sista uppsatserna skrevs. Hela våren präglades av pandemin och sociala kontakterna blev att fattas. Ett hopp om en bättre höst fanns. 

Vilja och Alina packar ihop gamla Mysrummet

Juni Juli

Sommarlov!

Augusti

Coronaläget var äntligen lite bättre och gulisveckan inleddes på campus. Våra tre tutorer Kristian, Karolina och Eetu välkomnade de nya studeranden. Alla andra började sakta men säkert dra sig till Åbo, eftersom höstterminen körde igång i september. Nya Mysis i gula huset inreddes och öppnades. 

Super Tutorerna, Karo, Kristian och Eetu

September

Studiehösten inleddes delvis på distans den 6.9, men det fina vädret gjorde det möjligt för studeranden att umgås utomhus. Vi deltog i HF:s gulisintagning och fick även en kändis att delta på vår punkt. Vi ordnade gardenparty för studeranden samt personal och sitzade med nya gulisar i samarbete med Gnosis och W.A.R.U.M. Manu Dei deltog också i fotbollsturneringen och vi hade många fina spelare på plan. 

Oktober

I oktober var det igen dags för Manu Dei att kämpa hårt, då Manu Dei deltog i innebandyturneringen. Gulnäbbsakademin ordnades äntligen på Kåren och Jakob och Karolina representerade TSF. 

November 

I november han vi med ganska mycket. Höstfesten var en höjdare då man fick mötas på riktigt. Vi hade en bra fest och auktionen till förmån för våra fadderbarn samlade in en rekordsumma. Även den traditionella grötfesten ordnades, som vanligt kl. 6.00 en novembermorgon. Vi fick även njuta av kalla väder (eller lida) det var nämligen -20 grader ute. I november besökte vi även Biskop Tapio Luoma.

December

Läsåret börjar lida mot sitt slut och jullovet väntar bakom hörnet. I adventstiden har vi firat självständighet genom att delta i fantåg till hjältegravarna. Ljusstakarna lyser i fönstren i Theologicum och den enorma granen lyser vid domkyrkotorget, snart är det Jul! 

Styssebytare!

Styrelsen tackar för året 2021 och önskar alla en god jul och gott nytt år!

Eetu, Jakob, Alexander, Olli, Pinja, Ines, Vilja och Alina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s