Efter en lååååång paus från allt socialt som hänt på teologiska har vi nu i veckan firat höstfest och sillis. Under de rådande läget i världen måste man ju förstås vara försiktiga och ta sitt ansvar för att vi ska få slut på pandemin men det sociala livet är ändå superviktigt, särskilt för nya studeranden. Att vara ensam i en ny stad med en ny vardag. Ibland behöver man lite fest och vi i styrelsen tänkte att höstfest kan vara ett sådant tillfälle , att få koppla av från vardagen och träffa människor, nya bekantskap och gamla vänner.

Ett litet kaos präglade festens start på grund av olika faktorer men när vi väl kom igång syntes kaoset inte under festens gång. Buffe bordet var dukat under hela kvällen och salt böt till sött ungefär halvvägs. Under kvällen fick vi ta del av musik uppträdanden av Sandra Peltonen och Alexander Nykvist samt ett tal som i år var lite annorlunda, Ina Laakso vår huvudtalare hade förberett ett video tal. Våra värdar för kvällen var Isak Edman och Benjamin Häggblom som höll i trådarna under hela kvällen, så ett stor tack till dem.

Traditionsenligt ordnades en auktion under festen till mån för våra fadderbarn och hela 317 euro samlades in, fastän donationerna var endast cirka tio. Vi är tacksamma för alla donationer och möjligheten att kunna ge en god summa pengar oavkortat till våra två fadderbarn. Under kvällen hade vi också Ture Teolog Galan som brukar ordnas på vårfesten där man vinner pris för “årets någonting” typ “årets gulis” eller “årets skratt”. Vi delade också ut ett flertal av förtjänsttecken i år för personer som gjort en insats  av olika grad för föreningen. Föreningsmedlemmar har fått nominera och motivera dessa personer som fick förtjänsttecknet, i år fick vi många nomineringar vilket visar att det finns många som vill gott för TSF och se föreningen växa samt jobba för att föreningens verksamhet fortsätter att rulla. 

Här finns en lista på alla kategoriers vinnare under Ture Teolog Galan samt alla som blev utdelade ett förtjänsttecken:

Årets solstråle: 

Kevin Nyfelt, alltid glad och positiv 

Årets skratt:

Isak Edman, hans skratt smittar av sig hur sur och inåtvänd man än är, ett genuint skratt.

Årets besvikelse: 

Covid 19

Studenlunchens prishöjning

Manu Deis förlust i kvartsfinalen i innebandy

Årets Summa:

Benjamin Häggblom & Jakob Nylund

Benjamin: Jakob är du ledig?  

Jakob: Jag har studier så jo jag är ledig.  

Årets late-lunch:

Carolina Myrskog

Årets gulis 2019:

Robin Heikkilä, avgjordes med lotteri eftersom alla nominerade var värda det priset.

Årets studerande:

Joakim Oldmark, mest nomineringar och kortaste studietiden. (typ gradun inlämnad innan han blev antagen på riktigt)

Årets par: 

Alina och Vilja, flera fina och riktiga par finns på tf men i år vann Vilja och Alina denna kategori, har någon någonsin sett vilja eller alina ensam utan varandra???

Årets mysissittare:

Anni Vaernerberg, mysis varit ur bruk sedan mars men ingen annan har spenderat lika mycket tid där innan det än Anni…

Årets kaffekokare:

 Jakob Nylund

N:te årets studerande:

Sara högberg 

Årets Party animal:

Valter Sirén, erfaren festdeltagare oberoende typ av fest…

FÖRTJÄNSTTECKEN 2020

Förtjensttecknet

Pinja Länsikallio, har skött en post i styrelsen som kräver mycket arbete och kunnande, ställt upp för styrelsen för att ingen annan ville/kunde fastän hon själv heller inte hade räknat med det. Detta bidrog till att det blev en styrelse 2020.

Jakob Nylund, ställt upp i vått och torrt med olika uppgifter i styrelsen. Bland annat med att ta ansvar över mysis utöver sin egen post. Jakob har även bra kunskap om hur föreningsarbete sköts och har arbetat med att ta reda på mera om det.

Alina Granö,  har jobbat hårt för att styrelsen skall hållas i gång och jobbat för styrelsen på många olika plan och faktiskt sett till att styrelsen skulle uppnå sin högsta potential.

Stora förtjänsttecknet

Carolina Myrskog, har år efter år varit engagerad i föreningen och haft Manu Dei som sitt ”ansvarsområde” har tvättat spelkläder och burit med sig förstahjälpen till olika matcher samt fungerat som coach och lagledare för laget. Genom detta har en ”idrottsgemenskap” skapats på tsf som binder samman studeranden som annars inte hänger med varann. Carolina har också i flera år skapat god stämning och binder samman föreningsmedlemmar även utanför sportplan.

Alexander Nykvist, har hjälpt styrelsen framför allt i år med frågor gällande styrelsearbete och visat vilja att hjälpa genom att på egen tid ta reda på och fixa saker, utan denna hjälp skulle styrelsen inte ha kunnat utföra sitt arbete korrekt. I flera år har han även fungerat som verksamhetsgranskare och fixat bokföring.

Otto Lindén, har suttit i flera kommitteer och dylikt (resekommitten, märkeskommittén, vår- och höstfestkommitten). Han har suttit länge i styrelsen och har fungerat som fotograf åt föreningen. Otto ställde upp för det mesta som gjordes 15, 16, 17 och har i många år ställt upp med kvartettsång på så gott som alla fester.

Amiralsmärket

Ina Laakso, har jobbat extremt mycket med föreningsarbete, i TSF och på annat sätt hjälpt teologer och TSF. Därutöver, efter en paus, ännu efter att faktiskt blivit klart tar hon tutorskap med två doktorander och även tutorerar gulisar till TSF-verket. Stort engagemang inom föreningen under flera år gång.

Tala om uppståndelse från de döda för att frälsa TSF!

Efter en höstfest behövs ju förstås Sillfrukost vilket efter en lång natt firades nästa morgon med pizza och umgänge. Halarna på samlades ett shack en aning trötta men feelisen på topp för att skapa minnen. Vi spelade olika spel som beerpong med en bykställning, diskuterade allt mellan himmel och jord, och en whiskey tasting blev också av spontant. Nu har vi fått en dos av fest så vi klarar oss en stund och hoppas på att kunna fira snart igen, i en värld utan pandemi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s