Teologernas idrottslag Manu Dei tog sig glatt an motionsserien i CampusSports fotbollsturnering hösten 2020. Laget bestod till stor del av taggade debutanter.

I den första matchen jobbade Manu Dei hårt, men Pasi Nurmisen Ilmaveivi visade sig ändå vara för starka och tog hem segern med 5-1. Extra plus i Manu Dei ges åt skickliga Pinja Länsikallio som spelade piggt genom hela matchen. I försvaret spelade en annan debutant, Kristian Vuoristo, mycket stabilt.

I den andra matchen lyckades Manu Dei fördubbla sin målskörd och satte hela två strutar genom vindsnabba Eetu Miikkulainen i anfallet. Tyvärr släppte man oturligt in 6 mål men de två gjorda målen var ändå något att hurra över. Björn Vikström visade sig var klart mer erfaren än motståndarna och spelade säkert på mittfältet.

I den sista matchen saknades tyvärr de nya stjärnskotten som studerar för första året: ”Kan de vara på ett hemligt träningsläger?”, spekuleras det redan om. Manu Dei ställde ändå upp till en hård kamp men motståndarna visade sig till slut vara starkare med 11-0.

Extra roligt i den avslutande matchen var att eldsjälen Carolina Myrskog gjorde en efterlängtad comeback på plan efter några år på tränarbänken. Myrskog var nöjd över att redan i comebacken få komma med i matchprotokollet, denna gång genom ett gult kort.

Trots det tuffa motståndet i turneringen visade Manu Dei Vilja genom bland annat von Weissenberg som kämpade bra. Glatt kan vi också konstatera att Manu Deis fotbollsframtid ser ljusare ut än på länge – truppen var stor och spelade med gott humör. Dessutom tränade laget tillsammans en hel gång under turneringen och det ryktas om att det blir flera träningar under hösten. Vi ser fram emot nästa möjlighet att spela!

Text: Isak Edman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s