Början på sommaren har för min del varit väldigt varierande. Tanken var från början att jag skulle ha varit i Lovisa fram till midsommar, men i praktiken blev det lite mera resande mellan Lovisa och Åbo. En dag fick jag också pröva på att jobba på daghem, vilket visade sig vara enormt kul, men än en gång fick jag konstatera att jag nog är i rätt bransch då jag direkt efter midsommar åkte på läger till Björneborg. Lägret var både givande och roligt och under en vecka skrattade jag nog mer än jag någonsin gjort. Dessutom fick jag en ny riktigt god vän. Även mellan lägret och konfirmationen blev det en del resande fram och tillbaka, då jag reste från Åbo via Björneborg till Lovisa, och sedan tillbaka till Björneborg. När jag nu efteråt tänker efter är det nog precis så där som min arbetskamrat sa: i sommar har jag inte trivts länge på ett ställe. Nu är i alla fall mina ungdomar konfirmerade och jag har redan i nästan en vecka semestrat på vår stuga på Åland. Här finns varken elektricitet eller rinnande vatten, och internetförbindelsen är svag, så tiden fylls med att umgås, spela brädspel och kort, simma, sola och spela ukulele. Därtill har jag tillsammans med familjen testat den nya frisbeegolfbanan i Mariehamn. Den var vacker, men rätt så svår för en nybörjare som jag.

En ”inte alls” iscensatt bild av en ukulelejam på stranden vid stugan…

Nu återstår ännu två veckor av min semester för i år, som helt och hållet tillbringas på Åland. Under de veckorna har jag tänkt hinna träffa vänner så mycket som möjligt (vilket jag planerar årligen, men det brukar misslyckas), och hinna med en hel del annat. Till exempel ska jag medverka i en friluftsgudstjänst på mina farföräldrars gård här på Vårdö. Sedan är det dags för ännu ett läger, en konfirmationsövning och en konfirmation. Därtill ska också min syster konfirmeras, men det sker tyvärr samma dag som mitt följande gäng i Björneborg ska konfirmeras, så jag hinner tyvärr delta i hennes fest bara lite på kvällen. Dagarna mellan lägret och konfirmationen är ännu oplanerade, men jag tror de tillbringas antingen i Åbo eller Björneborg. Sedan är det ju inte så mycket mer man hinner med på en kort sommar. När jag återvänder till Åbo efter konfirmationerna börjar det redan vara dags att förbereda för den begynnande höstterminen. Tills dess ska jag ändå leva i nuet och njuta av sommaren. Det är nog bäst att försöka glömma hur fort tiden går och koncentrera sig på att använda sin tid på bästa möjliga sätt!

Bland det trevligare med att semestra på Åland är alla fina landskap som pryds av kor, får, rådjur och andra djur.

Sommarens höjdpunkt hittills har definitivt varit årets första konfirmationsläger. Dels har jag redan i flera år varit riktigt förälskad i Björneborg, som är en otroligt vacker stad, dels gillar jag i allmänhet att vara på läger. Allt blir ännu oändligt mycket bättre av kollegor som man kommer bra överens med och jobbar bra ihop med. I år jobbade jag med ett helt nytt team, och var väldigt nervös över det innan lägret inleddes, men det blev hur bra som helst! Då man knappt får sitt sagt under kvällspalavern på grund av allt skratt och planeringen hör till det bästa man varit med om, då vet man att det är ett bra läger!

Just nu ser jag mest fram emot friluftsgudstjänsten hos mina farföräldrar och följande läger. Gudstjänsten är jag riktigt nervös över, eftersom jag vet att majoriteten av besökarna är människor som jag redan känner. Av någon orsak är det mycket svårare för mig att tala till människor som är bekanta från förut än sådana som jag inte känner. Lägret däremot litar jag på att blir bra, eftersom jag en del av teamet är bekanta från förut och människor som jag vet att jag kan jobba med. Samtidigt är det förstås alltid lite pirrigt, två läger blir u aldrig helt lika.

3 snabba

Om du endast kunde vara på ett ställe under sommaren, var skulle det vara?

Hmmm, det ligger mellan Åland och Björneborg… Jag får ta det på ett mer allmänt plan och säga var som helst där det finns strand, sol och gott sällskap, men helst ett av ovannämnda ställen. (Fuskar jag nu månne?)

Beskriv den perfekta sommarmåltiden med tre ord.

Grillat, sallader, glass.

Varmt och mulet eller svalt och solsken?

Varmt och mulet! Jag är den typen av människa som stortrivs då typ alla andra tycker det är alldeles för varmt.

Vi ses igen i höst! //Ordförande Anni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s