Med Manu Deis goda fotbollsinsatser i höstas i minnet, ville lagledaren/undertecknad att Manu Dei också skulle ställa upp i ÅA:s/Novias futsalturnering. Futsalturneringen ägde rum en lördag i januari 2017 och för de som inte riktigt vet vad futsal är kan det något förenklat förklaras med att det handlar om inomhusfotboll, men med andra regler än i vanlig fotboll. Att få ihop ett lag till turneringen visade sig vara lättare sagt än gjort, men när första matchen började hade vi precis det antal spelare som behövdes, nämligen 5 stycken. Undertecknad var lite orolig om spelarna skulle orka en hel dag utan att få byta något, men tack och lov så hade vi i några matcher 6 spelare så det gick bra.

16523347_10211618462120352_856459180_o

Manu Dei spelade en mycket jämn och spännande grundserie och efter 2 oavgjorda matcher och 1 vinst så var vi plötsligt framme i semifinal. Semifinalen blev relativt jämn och spelarna kämpade fint, men där fick vi tyvärr kapitulera. Direkt efter semifinalen följde bronsmatchen, och där var det möjligt att få revansch och få avluta dagen med en vinst. Och visst blev det revansch och vinst, Manu Dei gjorde en mycket bra bronsmatch och med några mål fler än motståndarna så var bronset vårt! Glädje utbröt och undertecknad var stolt, vilken dag, vilka spelare och vilket lag! Undertecknad måste dock erkänna att hon även var lite förvånad, med så få spelare så trodde hon inte att spelarna skulle orka spela så bra hela dagen, men tji fick hon. Bronset var dessutom historiskt, den första medaljplaceringen i Manu Deis historia. Tyvärr fick vi ingen pokal eller medaljer, men väl ära och berömmelse. Förhoppningsvis så har vi nu också gett lite mer reklam för TSF och teologin.

16522444_10211618461640340_1498078926_o

Tack till alla spelare för en fin och rolig dag och för fint kämpande! Detta var bara början, nästa turnering så blir det ännu bättre resultat!

// Carolina, lagledare i Manu Dei

Styrelsen hälsar att jubileumsåret till ära håller vi på att skaffa spelskjortor till Manu Dei som också individuella medlemmar kommer att ha möjlighet att beställa för ett pris på 35€/st. Om ni är intresserade av att vara med och designa skjortorna kontakta tteolog(at)abo.fi eller Lukas, Cara, Leo eller Sabbe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s