Nu var grötfesten över och vi hoppas att alla är mätta, glada och lite trötta.

 Det sprider sig en doft av jul då det kokas ihop glögg. Det pratas glatt och den röda drickan tar form i stora kastruller. Det enda man vill är ju att provsmaka! Det har hackats 200 plommon som snart skall kokas till en soppa som bjuds med gröten. Och sångövning hörs i bakgrunden. Klockan är långt över tio då plommonsoppan är färdig kokad. Vi lämnar fyra glada tjejer som skall ”sova över” i Metsku. Madrasser är uppumpade och utrullade på golvet. image

Kl: 03:00 börjar kokande av gröten. Det börjar komma ivriga (inte så pigga) grötkockar till köket. Två timmar senare ser gröten ännu ut att vara okej. Men tamtamtaaaaa en av plattorna har blivit på och det katastrofala händer. Gröten är vidbränd! Men det finns en lösning som heter gästerna först. Även om det luktar lite bränt så verkar alla våga ta för sig av gröten med kanel, socker och plommonsoppa.
image (4)
Men problemen slutar inte där. Medan gästerna underhålls av våra Sandra och Sara och får njuta av sång och Linda, vår fina festtalares tal, springer vi tillsammans med vår tutor Ina till vår luotto kauppa Puhakka. Där hittas både kaffe som varit mycket efterfrågat och yoghurt och banan till gulisarna som inte fick någon gröt. Men det blev nästan lika bra med yoghurt och plommonsoppa.image (1)

Till slut får vi kaffet kokat (nu kan det inte gå fel mera) och alla är glada och nöjda! Dennis framförde lite rapp till oss, vi är alla chockade över hur bra det var!  Som gulisarnas sista nummer framfördes en kort sketch om Rudolf som var deppig över vad de andra talade om honom, men han blev mycket glad trots morötterna. För den som funderat över julgubbens udda skägg kommer här förklaringen: På natten när julgubben sov kom tomtemor dit och rakade av hans skägg och gjorde en ylletröja av det. Då julgubben hittade sitt skägg (alltså ylletröjan) knöt han fast det i ansiktet.image (2)

Tillslut sjöng vi en trevlig allsång och tredje årets studerande höll på traditionellt sätt sin andakt i slutet. Den var mycket vacker med mycket levande ljus och fin sång.
Städningen behöver vi inte ens gå in på.image (6)

God jul och gott nytt år! Och vill bara påpeka att det är sällan man är vaken 7h före föreläsningen 😉

Tack till:

Metsku, Linda Wahrman, våra tutorer, tredje årets studerande, gröt och glögg teamet, sketch teamet och alla som diskade och städade!

Text & bild: Cessiimage (3)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s