Den TSF-sitz i historien som haft ett tema som kunde tolkas på oändligt många sätt var denna sitz. Var det sista måltid som den måltid Jesus delade med lärjungarna? Sista måltid i ens liv? Sista måltid i Reuterska? Sista måltid ”insert own explanation here”? Och det var någon slags blandning mellan alla de olika betydelserna. Det som kom fram mest var just att det var sista måltiden vi hade i Reuterska, flytten/evakueringen/dags att leva i diaspora hade börjat märkas i hela huset.
Klädkoden var halare eller ”enligt tema” så möjligheterna var många, vilket syntes bland de som klätt sig enligt tema.

Denna gång hölls sitzen på första våningen i Reuterska. Dels för att borden på övre våningen flyttats bort och dels för att det är så mycket enklare att hålla till på första våningen.

Det var mysbelysning i form av stearinljus hela kvällen, ingen och inget brann överraskande nog upp. Vilket var ganska tur.

Sista måltiden1 15

Förrätten bestod av ost, ostkex och frukt. Vilket en del konstaterade att passade väldigt bra ihop med snapsen. Förutom de vanliga dryckerna ingick också en överraskning; ett glas vin (och där kom en av de andra betydelserna in).
Under presentationsrundan skulle man förutom the basic stuff också säga ett minne man har från Reuterska. Många fina minnen kom fram, gamylerna hade svårt att välja ett enda minne (och säkert svårt att hålla tårarna borta) medan gulisarna inte upplevt hur det är att ha föreläsning i huset utan hade endast några veckors minnen av mysis. Förutom presentationsrunda dök det under kvällens gång också upp en del typer som skulle upp på bordet och som representerade en del bibliska personer.

Sista måltiden2 15

Huvudrätten var köttgryta och nybakt focaccia, mums! Soppsleven hade tydligen fått egna ben och sprungit iväg så det var lite jobbigare för Oscar att portionera ut, men det gick bra.

I klädkoden utlovades det pris för bäst klädda. Det var i princip gulisarna, Johanna och de två MKiterna som var klädda enligt tema. Johanna föreställde en dödsdömd fånge, Mikkis döden och Tanja en cupcake (som alltså var fångens sista måltid). Gulisarna var klädda mer mot de bibliska tiderna. Det var svårt! Men Anni och trion Johanna, Tanja, Mikkis blev vinnare.

Sista måltiden3 15

Efterrätten var yogurt med flingor och frysta bär! Efteråt såg det dock ut som att någon haft massmord på smurfar på golvet i mysis då det låg en del mosade blåbär här och där. Fast vem vet vad värdarna egentlige gjorde under kvällen…

Vid sitzens början fick alla som uppdrag att skriva ner ett adjektiv som sedan samlades in. Detta resulterade i en berättelse som sångledarna Sabbe och Karin läste som farväl till Reuterska:

”Det gamla Reuterska huset är glamoröst. I det kusliga huset brukar gröna studeranden sitta på sexiga stolar och illvilligt studera skumma ämnen, samt spralligt diskutera idiotiska frågor. Där finns även det mustiga mysrummet var man kan dricka snapsvisaktigt kaffe och andra lila drycker, som ibland resulterar i att studerandena blir pompösa. I det hungriga biblioteket är det rött förbjudet att syssla med sexig verksamhet. Detta är den radioaktiva berättelsen om vårt kära lata Reuterska hus.”

Sista måltiden4 15

Och till sist var det dags att sjunga om hur Mose kom över stora röda hav för sista gången på en sitz i Reuterska.

Efter sitzen blev det jatko för en del, styrelsen städade och spillde ut skurämbaret av misstag. Sånt händer. Och det var den sista sitzen i Reuterska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s