Halv sju-tiden en vacker tisdagseftermiddag sent i september stod fyra teologstuderande på torget och väntade på en buss. Ungefär lika många till skulle komma rakt till Ruissalo för att delta i en friluftskväll med TSF. Inte så värst många deltagare, men vi gick med kvalitet över kvantitet. Alla hade klätt sig varmt, och hade med sig diverse grill-tillbehör och drycker av diverse slag.

Då alla sent omsider hade anlänt till Ruissalo friluftsområde, laddade vi en grill med bränsle, och självutnämnd “ammatti-pyromaani” Patrik såg tillsammans med Oscar till att det började brinna. Flera paket korv dök upp så fort elden lugnat ner sig, och folket började grilla. Sina matvanor trogen hade Heidi med sig ett paket halloumi istället, och Dennis gick “all out”, och började steka bacon.Ruissalo1Heidi och undertecknad hade dessutom tagit med efterrätt i form av marshmallows, som sedan korvarna ätits upp, grillades till perfektion. Vi konstaterade att det nog blir bättre resultat med marshmallows ämnade för grillning. De blev helt enkelt snyggare och godare än den färgglada Snurre Sprätt-varianten.Ruissalo2Solen började så småningom gå ner, och Alexandra och Cessi kom närmare det som återstod av elden, och försökte värma sina frusna fingrar. Matilda hade tagit med sig ett kubb-spel, och för att försöka få upp värmen började vi spela.Ruissalo3Kylan blev dock för mycket för de församlade i och med att solen helt försvann under spelet, och då spelet var klart, packade vi ihop och städade efter oss, och begav oss tillbaka till Åbo. Väl tillbaka var vi trötta och något frusna, men konstaterade att detta bör göras igen.

Frid
Otto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s