En vacker, solig måndagskväll i september så samlades ca 20 gulisar utanför Reuterska huset, lyckligt ovetande vad som skulle hända dem inom kort. Kort därefter kom några andra årets studeranden ut och fixade dem gula och blå! Och röda och gröna. Väl indelade och färgkodade bar det av till domkyrkoparken för some old-fashioned fun!

Var och en fick ett ägg att ta hand om, med hotet om att varje krossat ägg skulle kosta laget en hel drös med poäng. Dessutom fick varje lag en bingolapp med utmaningar, sådär lagom pinsamma. De började genast pricka av utmaningar, och kramade främlingar och skrev dikter till Aura å.

Gulis 15

Väl i domkyrkoparken så vad det stafett som stod på programmet, och gulisarna kämpade bra. De sprang baklänges, hoppade på ett ben, lekte tåg mm. Några äldre teologstuderande slöt sig till gruppen, och började dela ut stilpoäng, vilka helt råddade bort poängräknarna.

Gulis 15 3

Sedan bar det av till domkyrkotrappan, och frågesport. Frågorna var varierade, allt ifrån namnen på Jesu lärljungar till

Efter en massa frågor fick gulisarna ställa sig på rad på trappan, och Mose-sången övades igenom ett par gånger, till de asiatiska turisternas förtjusning. Lite stela var de i rörelserna, men de mjuknar nog med tiden.

Mosesången from Teologiska Studentföreningen on Vimeo. Lösenordet är som vanligt: tsfbloggen

Gulis 15 5

När gulisarna var fullärda, bar det av till Brahe-statyn. Där latjades charader (men inga utslagna tänder), och såväl skratt som frustration bröt ut. James Bond, banan och Mose var bara några saker gulisarna skulle visa upp. Under denna punkt sprack ett ägg, men gruppen utnyttjade det till sin fördel, och kruxade av en utmaning genom att äta upp ägget.

För den sista programpunkten var det meningen att de skulle bli våta, men gulisarna visade sin starka sida och vattenballong-stafetten gick väldigt bra. Ytterst få ballonger sprack, och så gott som ingen blev blöt. I alla fall inte allvarligt. Vi bestämde oss för att dela ut ballonger för det snabbaste laget och det som spräckt minst ballonger, och det gröna laget kammade hem båda titlarna! Efter en del räknande av poäng, och fullföljandet av de sista utmaningarna i gulisbingot, så konstaterades att det gröna laget kammat hem segern, och åtnjöt därför gulispizzan gratis!

 Gulis 15 4

Efter detta traskade alla upp till Reuter igen, för att joina de äldre studerandena som satt och väntade på pizzan, som var hemlagad detta år. Folk var en aning snopna över storleken på pizzorna, tills det kröp fram att man fick mer!

Då alla var mätta och belåtna, och sugna på underhållning, hölls den traditionella kokostävlingen. Senaste år blev det ju jämnt mellan Karin och Janette, men eftersom Karin inte kunde närvara, blev ändå bara två tävlanden. Gulisarna representerades av Cecilia, och gamylerna av Janette. Janette fick dock inte uppleva seger en gång till, då segern gick till gulisarna.

Folk satt kvar och minglade en god stund, medan Oskar förtvivlat försökte få folk att äta opp resten av pizzorna. Sedan var det dags att städa opp, och eftersom alla hjälpte till, gick det snabbt.

Gulis 15 2I väntan på nästa års gulisintagning.

Frid.
Otto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s