Sommarhälsningar från skärgården!

Efter ett helt läsår av studier är jag nu ute på grönbete, nej utan på sommarjobb, nej alltså, tillbaka på jobbet – with a twist, förstås. Det sku ju liksom inte handla om mig annars…

Jag har en fin titel denna sommar, AVV = ambulerande vikarierande vaktmästare. Jag är alltså de ordinarie kyrkvaktmästarnas semestervikarie. Det här betyder att jag jobbat fyra veckor i Pargas på min vanliga arbetsplats för att sen förflytta mig till Korpo i fyra veckor och avslutningsvis är jag fem veckor i Nagu. Det är första gången jag jobbar i Korpo så det har varit lite spännande men rolig är det!

Vaktmästarjobbet är ombytligt och varierande. På sommaren går mycket tid till att klippa gräs med diverse tillhyggen. Här på bilden ser ni hur häftig jag ser ut när jag klippt det meterhöga gräset vid småbåtshamnen i Korpo. En förbipasserande herreman tyckte att jag börjat likna en kamouflageklädd gerillakrigare eftersom jag var täckt av gräs från topp
till tå.

Andra dagar är det kyrkan och förrättningar som står på agendan. Då gäller det att lämna kamouflagekläderna och dra på sig något snyggare. Här är en bild på Korpo kyrka som började byggas i slutet av 1200-talet. Tänk så många generationer som bett och lovsjungit här! Jag kan lova att det sitter i väggarna och känslan av vördnad kommer över en genast man stiger in i kyrkan. Dessutom har det fantastisk akustik!
korpokyrka
Nu är det ungefär 1½ månad tills studielivet börjar igen. Det inleder jag och några andra TSF:are med att åka till Taizé en vecka. Det ska bli riktigt spännande för där har jag aldrig varit. Jag tror att det blir en riktigt kick-start på studierna! Hemma på skrivbordet står en hög av böcker som jag tänkte läsa under sommaren men få se om det blir gjort, kanske jag
bara njuter av sommaren så som jag hoppas att DU också gör. Ta vara på dagarna!

Allt gott kära vänner så ses vi i Mysis i september!

Janette Lagerroos,
Årets Gulis och AVVjanette


Sommarhälsning från Jeppis
Hej!

Hoppas att ni har det bra i ”sommarvärmen”. Jag har det bra! Hittills har min sommar verkligen varit ett äventyr!  Jag jobbar för första gången som sommarteolog och får testa på massor med nya saker. Mitt bland skribaläger och predikningar har jag dessutom hunnit gifta mig. Hittills verkar nog äktenskap vara något som jag kan rekommendera. Strax efter bröllopet for jag iväg på en spännande bröllopsresa. Ett minus var att frun stannade hemma men som tur var fick jag i alla fall med mig 40 konfirmander…

Att jobba med konfirmander har verkligen varit roligt. Jag har under sommaren blivit påmind om vikten av att hitta det gemensamma när man skall bygga relationer. Jag fascineras hur jag gick från att vara den där märkliga personen som varken är präst eller hjälpledare till att bli en helt cool typ som man kunde prata med bara för att jag och några konfirmander fann ett gemensamt intresse i ishockeyn.  (Visst blir det sjukt spännande att se hur McDavid kommer att klara att anpassa sig till NHL!)

Egentligen ville jag bara säga hej och berätta att jag ser fram emot att träffa er till hösten såväl nya som gamla teologer. Ha en fortsatt skön sommar!

Kram Mårdis
PS. Ta en kako he pa ja jö


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s