Det har dykt upp lite livstecken från en del teologer runt om i landet, så ät en glass och läs till först Lauras och Linns hälsningar!


 

I skrivande stund sitter eder ordförande med grymt tungt huvud och en enorm lägerkrabbis. För ca ett och ett halvt dygn sen återvände jag från det andra skribalägret som jag haft inprickat i kalendern. Nu hoppas jag på åskväder så att det skulle hjälpa mot ett tungt huvud.

Men vad jag annars brukar syssla med under sommaren då än läger? Det är ganska mycket chillande med olika människor, men också med mig själv i t.ex. hängmattan. I sommar har ju inte vädret varit sådär jättefantastiskt men de få dagar det varit riktigt varmt har jag nog tagit ut det mesta av på ett eller annat sätt. Sedan jag lämnade fakulteten för grönbetet så har jag bl.a. hunnit med:

  • jag har kastat vinterpälsen (i havet!!!)
  • klarat av två skribaläger med hedern i behåll
  • umgås med sköna människor
  • äta lösglass (d.v.s. glass från strut om någon undrar)
  • sitta på uteservering vid Borgå å.
  • totalförstöra min dygnsrytm
  • inte läsa judaistik utan skönlitteratur istället

Det är ungefär något i den stilen jag hunnit med. Så nu tackar ordförande för sig och hoppas att i njuter av de kommande veckorna innan vi återvänder till Åbo igen för ett nytt läsår! Sköt om er kära medlemmar och andra nyfikna!

IMG_4311

/Laura


När jag fick förfrågan om att skriva lite sommarläsning för TSFs blogg så sa jag genast ja. Chansen att få väcka mina skrivkunskaper till liv för att undvika att de helt förmultnar under sommaren var ju inget jag kunde tacka nej till. Det där med skrivförmultning har ALLTID varit ett faktum som, dessutom, visat sig vara något av en belastning när hösten och studierna gör sitt intågande (konstigt nog).

Tre röda senare började jag dock panikera (ja det är ett ord) över detta åtagande. Vad skall jag skriva om? Vad man gör på Åland under sommaren? Vad har JAG gjort på Åland under denna sommar? Jag vill nu i början av denna text klargöra att informationen som kommer mer eller mindre är tips på vad man kan göra än saker jag faktiskt tänker syssla med. Jag (läs: min plånbok) har nämligen denna sommar bestämt sig för att satsa på arbete vilket har gjort att mitt sociala liv fallerat lite. Men när jag sitter och tittar ut genom mitt jobbfönster och ser Kastelholms slott (parkeringsplatsen) en solig söndagseftermiddag så ångrar jag bara mitt beslut till 83%.

Om mindre än en vecka börjar årets största, icke-religiösa (kan diskuteras), högtid. Evenemanget som folk vallfärdar till från världens alla hörn och kanter – Rockoff! Musikfestivalen håller Mariehamn vid liv i hela 9 dagar och i år har det råkat sig så pass att det typ inte är en enda artist jag vill se. Min plånbok tackar mig så hjärtligt. Ifjol hade jag som ambition att hänga ute ”på stan” hela Rockoffveckan trots att jag jobbade 8-16 varje vardag. Jag tänker inte gå in på mer detaljer än att säga att den ambitionen dog ut ganska snabbt. Men tack vare fjolårets kalldusch så har jag i år bestämt mig för att spara pengar, levern och tröttheten och lämnar därför över festfacklan till den yngre generationen som orkar vara vakna längre än till kl 21 en vardag.

Jag skulle dock alltid rekommendera folk (oavsätt fysik, eller mental, ålder) att ta färjan över till fredens öar under denna dryga julivecka för att uppleva den bästa sidan av Åland. Folk på stan, lite varmare väder än i december och bra musik. Och om Tomas Ledin, människor eller storstaden Mariehamn inte faller herrskapet i smaken så finns det 6000 öar utanför att utforska. Och alla ni introverta finlandsvenskar kan ta det lugnt – Ålänningar är inte alls så pratglada som myten säger.

Ha de superduperbra och kom ihåg – Ingen sommar utan Åland! Peace / Linn

Bilden är från min arbetsplats. Utsikten är helt ok.
Bilden är från min arbetsplats. Utsikten är helt ok.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s