Fastlaskiainen kom också i år och snön lyste med sin frånvaro även detta år, dock var det mindre lerigt än ifjol. Trots att snön var borta och TSF:s grund till pulkan var skidor (studentkårerna rekommenderade hjul) så stoppade detta inte teologerna att bygga en pulka efter ett par års paus.

Då tankarna på en pulka uppstod var den första frågan VAD och HUR pulkan skulle se ut. Och de två äldsta gamylerna i styrelsen (Hanna och Oscar) tog upp det som varit en idé under minst fyra år: Mose och den brinnande busken. Teologerna skulle ta upp kampen med kemisterna!
Planeringen kom i gång, som det till stor del var Oscar och Patrik som stod för, och traditionsenligt så började pulkan byggas dagen innan. Med silvertejp, sopsäckar, en korg och en buske kom man långt!

SONY DSC

Till Vårdberget kom hela ekipaget efter lite om och men! Det största problemet var att få busken att brinna av tändvätska som var lite för gammal. Busken blev indränkt i tändvätska och fastsatt i korgen.

SONY DSC

Under tiden teologerna väntade försökte Oscar få tändaren att arbeta och Patrik försökte hålla sig vaken.

SONY DSC

En sista gruppbild innan allt började, det var nämligen osäkert om alla skulle komma levande ner för backen då det var eld inblandat. 45 minuter innan tävlingen skulle börja satt folket i mysis och Marina & Bränä tog på sig uppgiften att fixa skyltar till Mose (Oscar) och Berget (Karin). Också Mose på hebreiska fanns på Oscars skylt. Dock hade teologerna tydligen inte riktigt koll på hur hela berättelsen gick så Bibeln fick sökas fram för att repetera och försöka hitta rätt i Moseböckerna (det var längesedan GT 1 lästes av alla inblandade). Dessutom blev det diskussioner om det skulle vara Mose eller Moses, svåra beslut, svåra beslut.

kårens2

Efter lite problem fick Oscar busken att brinna, några hårstrån fick stryka med på kuppen och så var det iväg!

kårens

Patrik var den mäktiga pulkadragaren och flaggan var med. Många i publiken kände igen vad pulkan föreställde så det var bra!

kårens4

Karin var smårädd och Oscar kunde ha fått gnistor på sig. Det var farliga saker teologerna höll på med i år.

kårens3

Nere (ish)! Alla var lyckliga att det gick bra och efter att vi konstaterat att TSF inte kom till finalen (varför är en bra fråga, med vår fina pulka) och fingrarna nästan förfrusit så blev det Afterski i mysis!

SONY DSC

I mysis bjöds det på minttukakao med grädde och piroger med pålägg. Alla blev uppvärmda och det var en trevlig kväll med teologerna!

Dock försvann flaggan någonstans på vägen tillbaka, så till nästa år ska en ny flagga fixas!

Hälften av bilderna är Hannas och bilderna från nedfärden är Kårens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s