Den fjärde februari var det dags för en efterlängtad sitz! Gulisarna hade fått sina halare och det var länge sedan gamylerna sitzade med andra teologer så det var verkligen på tiden att dra på sig halaren.

Inski och Johanna gjorde en mycket bra insats som sångledare och hade gjort olika frågor som man skulle svara på i och med presentationen. Så då fick man lära sig lite andra saker om sina medstuderande. Orden ”kära teologer och VÄN” var även mottot för kvällen i och med att alla utom en deltagare var teolog.

Förrätten bestod av vattenmelon, huvudrätten av pasta i olika former och bolognese som var supergod samt till efterätt kladdkaksmuffins med vispgrädde. Så Oscar & Inski som årets värd & värdinna gjorde ett utomordentligt jobb för det första evenemanget detta år!

halarsitzKvällens antiklimax var vid första snapsen då det visade sig att det var vatten i hälften av deltagarnas snapsglas. Varför? Fel flaska hade tagits och den innehöll vatten från gulissitzen. Men det redde snabbt upp sig och det kom snaps i allas glas!

Även några straffsnapsar utdelades (samt åt några som sympatisnapsade) med en mystisk dryck. Alla överlevde nog. Straffsnapsarna utdelades för att man inte höll tyst eller lämnade sin plats utan tillåtelse. Så kan det gå.

halarsitz1
Straffsnaps/sympatisnaps!

Timmarna flög iväg med trevliga och roliga diskussioner och mycket sång tillsammans, dock var det stora problemet som vanligt att de olika nationernas/föreningarnas sångböcker hade sångerna i olika ordning och versioner. Så det blev en del spontansång då vissa hade flera verser än andra.

En viss förvirring bröt också ut i och med att lite olika prefekter utropades, en stor del körde på Antti Laato medan de äldre gamylerna starkt proklamerade Tage Kurtén. Rätt ska vara rätt.

Mitt i allt var den officiella delen av sitzen slut och det blev fri samvaro på samma gång som det blev diskande/städande/bordsflyttande. Delar av deltagarna gick vidare till Portti på jatko medan andra gick hem och sova.

(Bilder blev det sämre med, så roligt hade vi)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s