(Ursäkta för cliffhangern och det långa uppehållet, bloggansvarigas minneskort var på egna äventyr i andra delar av Finland)

Anyway, på kvällen den 25.4 var det dags att fira TSF:s 47:e födelsedag på Upseerikerho, där det samlades finklädda teologer, wannabe-teologer och föreningsrepresentanter (som vi alla vet att nog egentligen vill vara teologer). För en gångs skull var det sol och relativt varmt istället för regnet som förföljt vårfesterna de senaste åren. Så det uppskattades!

vårfest1

Efter att alla hittat sina platser var det dags för välkomsthälsning av toastmasters Sabbe och Oscar. Efter det var det dags för förrätt som bestod av toast skagen, mums!

vårfest2

Då alla fått i sig förrätten var det dags för ordförande Sofia att stiga upp för att hålla sitt tal om allt som är 47. Det är massvis med saker kan jag meddela!

vårfest3

Stefan bjöd på vacker sång och efter det var det dags för hälsningarna. Fides Ostiensis, Kåren, ÅSL, Impuls, Studmiss, Gnosis/Humfen var på plats, och meddela om jag glömt någon, och det kom gåvor i olika former. En sitztuta, en boombox och ett partyset med engångskärl var några av dem.

vårfest4

Det var dags för mera mat i form av nötyttrefilé med portobellogryta och säsongens grönsaker där vissa hade fått bättre kött (eller knivar, det var lite olika åsikter) och andra sämre, men förhoppningsvis blev alla mätta.
Och snart var det dags för festtalare Kim Groop att stiga upp, som började att meddela att han inte deltagit i någon av TSF:s festligheter förut. Och efter ett roligt tal fick vi höra på musik av Pekka, och även sjunga med på både hebreiska, grekiska, latin, svenska och engelska – så alla viktiga språk kom med! Dock var representanterna lite förvirrade över texterna på de klassiska språken, så går det om man inte är teolog.

VÅRFEST5

Det blev dags för konferens och under tiden piffades Lååra-Saaras frisyr upp av ordförande, det hade lämnat över av bordens dekorationsblommor så de sattes i Lauras hår eftersom man ska ta tillvara det man har. Dock lossnade blommorna under kvällen/nattens gång vilket ledde till att de blev utdelade till halva TSF. Så alla som har en blomma är med i Lauras harem, webbansvariga sydde fast sin blomma på halaren för att inte tappa bort den.

vårfest6

Det blev efterrätt i form av hallonostkaka med vaniljsås och så blev det dags för Ture Teolog! Nu som då under kvällens gång hade Sabbe och Oscar berättat en del av nomineringarna, av de ”påhittade” kategorierna. Ture Teolog i sin helhet får ett skilt inlägg.
Och så var det dags att sjunga Mosesången för att sedan bege sig in mot centrum på jatko vid Showroom. Där dansade och diskuterade teologerna all night long.

Dagen efter var det en halvtrött styrelse som plockade ihop allt från TF och gick iväg till Kåren för att ställa till sillis! Våfflor stod på menyn där den ena smeten fick grötkonsistens och den andra fick en lite annan konsistens. Karin var ansvarig för grötsmeten och även gräddvispandet som slutade med att halva bordet såg ut att ha blivit målat. Men bra blev det i slutändan!6tag_260414-131155

Efter lite kråtande och x antal telefonsamtal började bastun äntligen bli varm, dock någon timme försenat. Men under tiden hade folket ätit och haft trevligt tillsammans.

sillis1 sillis2

Efter ett par timmar var det dags att traska tillbaka till TF med alla saker och så avslutades TSF:s 47:e födelsedag, nästa år igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s