Klockan är 18:02 den 16:e september och tvåorna samlar in gulisarna framför Reuterska huset. Det råder en viss spänning i luften – vad kan tvåorna ha hittat på för detta års gulisintagning?
Det tisslas och tasslas innan Sofia tar till ordet och önskar gulisarna välkomna. Medan Sofia berättar lite kort om gulisintagningen målar några andra tvåor gula näsor och krigsmålning på gulisarna.
Bara näsorna är målade presenteras den legendariska Mose-sången för gulisarna som skrattar och sjunger med med iver. Snabbare och snabbare sjunger man, ända tills luften tar slut och man knappt vill hinna med i texten.Bild 1

Gulisarna delas in i lag och bes komma på ett lagnamn åt sig. Det blir tre lag; Schleiermacher, Raittantaittan och Den rosa pantern. Ett Gulisbingo delas ut och efter detta börjar den stora gruppen sakta men säkert röra sig mot Domkyrkan där ett gäng soppåsar väntar. Uppgiften är klar: gulisarna skall under några minuter designa påsarna enligt lagets namn, hitta på ett tema alltså, och sedan få på sig halarna.

Bild 2

Färden fortsätter medan lagen plockar poäng i Gulisbingot genom att t.ex. gå slowmotion över en bro, stå på händerna (lättare sagt än gjort) och massera en av andra årets studerande. Vid biblioteksfontänen stannar man ännu en gång – denna gång för frågesport. Det blir en jämn strid mellan poängen som delas ut bland de ibland knasiga frågorna.

Bild 3
Slowmotion över bron var en hit! Se bara hur koncentrerade gulisarna är! Extra stilpoäng till Team Schleiermacher som går baklänges i slowmotion över bron.
Bild 4
Glada Bingo vinnare (också laget som kammade hem vinsten i intagningen).
Bild 5
Oh you! Våra gulisar är smarta också!

Bild 6

Torget blir vårt nästa mål, och som traditionen bör så får nu gulisarna sjunga Mose-sången. Efter ett mycket fint och livligt uppträdande får vi skynda oss iväg för att hinna tillbaka till fakulteten före pizzorna skall komma. Eriksvägen blir vårt val där vi stannar en gång för att låta gulisarna spela lite charader och bl.a. försöka visa vem Mose, Justin Bieber och Mikael Granlund är utan ljud. Det skrattas en hel del och gulisarna verkar vara i sitt esse.
Plötsligt rusar Laura iväg före alla andra med kameran i högsta hugg. Gulisarna ser ut som frågetecken och Sofia lugnar gulisarna och berättar att de nu, från Domkyrkobron ända fram till Domkyrkans trappa (där Laura står) skall ta sig fram som det tema de valt för sitt lag.
Olika tassigheter hittar gulisarna på och de frambringar nog ett gott skratt. Då alla lag nåt Domkyrkans trappa får de springa iväg mot fakulteten igen.

Bild 7
Mose-sången på torget.

 

Gulisintagningen avslutas och snabbt räknas poäng ihop för denna gång. En vinnare utlyses: TEAM RAITTANTAITTAN! Vinnarna tilldelas sitt pris; muminslickepinnar och en
stor applåd. Glatt går man in i skydd från regnet som nu faller sakta och väntar på pizzan.

Efter en lång väntan (i varje fall om man varit hungrig) kommer pizzorna som både gulisar och gamyler väntat på. Pizzakvällen slår igång. Ett par gånger avbryter man de annars ivriga diskussioner som äger rum runt borden, nämligen ”Raka kokosnöten- tävlingen samt presentationsrundan. Efter en svår kamp mellan Laura, förra årets vinnare, och gulis-Karin examinerar domarna (Ville och Måkus) kokosnötterna. Det blir ett svårt val, men till slut är det Karin som kammar hem priset detta år och vinner de två kokosnötter som fått sig en välbehövlig rakning.
Resten av kvällen fortsätter i en trevlig atmosfär trots några djupa suckar från de lite äldre studerande då presentationsrundans punkter presenteras.

Bild 9
En glad Karin, vinnaren i Raka Kokosnöten!
Bild 10
Även Cara fick ställa sig på stolen då gulisarna skulle presentera sig. Jee!

Bild 8
Summa summarum så är kvällen en lyckad en och det var mycket skratt under kvällens lopp. En mycket angenäm kväll.

Over and out för Laura denna gång. Jag vill tacka gulisarna, gamylerna och alla som var med och på något sätt bidrog i planerandet och genomförandet av gulisintagningen, detta skulle inte ha varit möjligt utan er. STORT TACK!

Bilderna är tagna av Laura Serell, Sofia Eklund, Niklas Granroth, Matilda Isotalo och Erika Forsblom… åtminstone, men det spelar väl ingen större roll egentligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s