Åtminstone ett av motståndarlagen i Manu Deis sählyturneringen blev förvånade över att bolltrollarna på andra sidan visade sig vara teologer. Manu Dei motbevisade ändå alla tvivlare när de vann ett historiskt silver till föreningen.

I gruppspelet, som inleddes redan 4.2, spelade Manu Dei starkt. Laget vann samtliga matcher och gjorde hela 80 mål på 5 matcher. I semifinalen krossades Opex ry med 14-6. I finalen väntade Functio Laesa – laget med två ligaspelare. Fuctio lär inte har blivit livrädda av att höra om Benjamin Häggbloms stora meriter; han har varit målvakt i division 5 och visar nu upp sina färdigheter som utespelare.

Efter en oerhörd tajt final förlorade Manu Dei mot Functio Laesa med 13-14, trots det stora stöd laget kände från publiken och tv-sofforna. Pontus Erikssons analys av turneringen kan förklara förlusten: ”Vi vann alla matcher som jag var med i”. 

Plus i kanten för den här turneringen delas i Manu Dei ut till debutanten Johannes Huhtinen, som spelade stabilt i försvaret turneringen genom. I anfallet tilldelas ett plus åt Jakob Edman, som i genomsnitt gjorde smått otroliga 5(!) mål per match. 

Manu Dei har redan börjat blicka framåt mot innebandyturneringen, som inleds i slutet av mars. Innan det har Functio Laesa tagit kontakt med Manu Dei om en träningsmatch. Det räckte tydligen inte att vinna med ett mål som i finalen – motståndarna måste krossas.

Slutligen konstaterade en anonym källa inom föreningen att målet för nästa års sähly är spikat. Mönstret – med brons ifjol – och silver i år – tyder klart och tydligt på ett guld nästa år. Samtidigt har Manu Dei all rätt att vara nöjd med sin prestation. Som Silverberg sa: ”Silver är bra”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s