16804779_885854634851039_1159782071_o
Gunnar af Hällström berättar vad han sysslar med för tillfället

 

För många var det knappast helt klart vad exakt en pensionerad professor som fortfarande är kvar på ÅA egentligen håller på med. Denna fråga fick vi dock besvarad under ämneskaffet 10.2 då Gunnar af Hällström berättade hur hans liv ser ut just nu. Som vissa kanske vet har Gunnar ett arbetsrum i Tryckerihuset, något han får av ÅA i utbyte mot att han är ”vänlig mot Akademin”. Vad detta i praktiken innebär är att han förväntas publicera artiklar och böcker. Enligt Gunnar själv kommer det ofta emot saker som får en att tänka ”Det här borde man skriva om” och ”Det här borde man ta reda på mer om”. Det är exakt detta han nu har tid att göra. Det Gunnar kommer att skriva om kretsar kring tidigkristen apologetik, bland annat hur man uppfattade sin kristendom. En annan sak som han är engagerad i är den konstant pågående ekumeniska diskussionen. Om denna konstaterade han att lekmannens position ofta poängteras alltför lite och att detta är någonting som han själv tagit fasta på. Vi fick också notera den intressanta detaljen att en del av Gunnars tidigare texter för tillfället håller på att översättas till grekiska. Till slut konstaterade Gunnar att det allra viktigaste man bör tänka på då man är pensionerad, men även före det, är att variera de saker man gör så att man aldrig tappar intresset.

Vill du hjälpa till med ämneskaffet? Gå då till Mysis och skriv vilket datum du vill hjälpa till med och vad du vill göra. Du kan baka någonting gott (sött eller salt) eller komma och hjälpa till med förberedelser eller städa undan efteråt.

Kommande ämneskaffe är: tisdag 7.3, fredag 7.4, tisdag 9.5

Ämneskaffet är alltid i Runda rummet kl 12:15-13:30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s