På en styrelsebytarkryssning började årets styrelse drömma, visonera och planera om kommande verksamhetsåret. Denna gång kläcktes en idé att under året ha sk. tema-veckor. Styrelsen ville alltså ha veckor här och där som är tematiserade med olika innehåll för att aktivera föreningsmedlemmarna. Den första av dessa ägde rum första veckan i mars, och som rubriken säger var det Teologveckan.

Under Teologveckans måndag hade vi det sedvanliga vårmötet, där verksamheten och budgeten gicks igenom och då den avgående styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Senare på kvällen varvade vi ner med en mysig filmkväll tillsammans med Pekka. Kvällens film var Om gudar och människor. Mycket intressant film och många teologer var på plats för att begrunda denna film. Rekommenderas!

flim

Nästa dag hade styrelsen fått ihop en paneldiskussion med representanter från ev.luth. kyrkan, metodistförsamlingen, pingströrelsen samt luthersstiftelsen. Paneldiskussionen var menad för att bredda kunskapen om varandra och vad som är lika och olika i dessa församlingar. Saker som diskuterades var frälsningssyn, mission och allmänna skillnader i samfunden. Styrelsen tackar ännu alla representanter, moderator och lyssnare som fyllde upp och gav en bra diskussion.

panl

På onsdag eftermiddag traskade teologerna till katolska kyrkan i Åbo för ett besök. Vi fick lyssna till katolikernas historia i Finland, gå runt i kyrkorummet, lyssna till systrarnas Vesper samt en och annan vågade sig för att se in i biktbåsen också. Mycket spännande och intressant upplevelse!

katol1

katol2

Sedan kom torsdagen och veckans slutkläm, nämligen den återupplivade Teologdagen! En gammal goding som existerats vid sekelsskiftet men som dött ut sen dess. Det var en mycket rolig och spännande tävling mellan årets fem lag:

Team DS
Team DS
Team Kung-fu Panda
Team Kung-fu Panda
Team De förlorade fåren
Team De förlorade fåren

 

Team #pampas
Team #pampas
Team Matteus, Markus, Lukas och Torsten
Team Matteus, Markus, Lukas och Torsten

En utmanande och rolig tävling som tillslut ledde till team DS vinst! Vandringspokalen blev inristad och en stor revansch-längtan uppstod.

Vem tar hem vinsten nästa år…? Den som lever får se!

Kvällen avslutades med trevligt samkväm samt bastubad! Styrelsen tackar för sig och alla deltagare på de olika evenemangen under veckan, hoppas ni hade lika kul som vi. Sedan låter vi bilderna tala för sig!

teoldag

/inski

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s