Så kom då beskedet som TSF väntat på i flera år, i princip sedan flytten gick från blåa huset. Nämligen flytt och skilsmässa från Reuterska huset. Efter många luddiga tidsplaner, många mejl till ÅA:s fastighetsavdelning, till de andra specialföreningarna som vi delade hus med (som en tur inte hade någon aning om vad som pågick), till TF:s personal (och i första hand till Mikael), möten om Reuterskas framtid dit Sabbe skickades som den studierepresentant hon är, så blev det till sist klart på en ganska kort och intensiv period av tid vart och när TSF skulle flytta. Destinationen blev Tryckerihuset dit redan systematikerna flyttat och därifrån mänskliga rättigheter nyss flyttat. Första våningen stod tom och TSF fick ett klart besked om ett nytt mysis!

Hela Reuterska skulle tömmas, alla böcker skulle gås igenom för att endera sparas i Åbo, lagras i Iso-Heikkilä eller utmönstras och under redan under våren var det flera gånger man såg människor från ÅA och Stiftelsen för ÅA gå runt och knacka i väggarna. Hösten kom och mitt i allt var borden från f.d. aud Theologicum försvunna och de sågs istället i Hanken. Bord från aud Reuter försvann och överallt såg man Niemis lappar som visade vart möblerna skulle flyttas. Efter ett möte där Hanna fick hoppa in istället för Sabbe blev flyttdagen blev bestämd till 16.11 och tillsammans med ÅA:s fastighetsavdelning diskuterades TSF:s möbelbehov och så fick möblerna i mysis flyttlappar på sig.

Det närmade sig.

Helgen innan flytten packade tappra styrelsemedlemmar ihop hela mysis i bananlådor (so much stuff) och på måndagsförmiddagen den 16.11 kl. 10.00 stod Hanna och Otto tillsammans med fastighetsskötaren John Lassus samt Niklas & Niklas i Reuterska och såg då flyttbilen kom.

Det sista kaffet i gamla mysis kokades av Niklas A en stund innan flytten.

På 35 minuter var hela mysis tömt, inpackat i bilen och inflyttat i Tryckerihuset. Köksskåpen skruvades ihop, hyllor flyttades och så blev det tetris med sofforna. Eftersom ena soffan blev ett problembarn blev den lite styckad så en kant försvann och allt passade ihop bättre.

Nya mysis var till utseende och storlek ganska lika gamla mysis, men på grund av att mysis2 inte längre hade någon egen plats skulle alla TSF:s saker in i mysis. Och det gick!

Den tillfälliga dörrstoppen under flytten blev en skarvsladd…

Kopparna fick för första (och enda gången) diskas i diskmaskin innan de plockades upp i den nya kopphyllan och stora delar av all egendom fick tillfälliga platser tills det övre köksskåpet skulle skruvas upp.

Alla saker skulle packas upp och få ett nytt hem i flyttkaoset

Det första kaffet i nya mysis kokades och dracks av styrelsen som belöning efter en lång dag. Och efter cirkus sju timmar av aktivt flyttande tog styrelsen kväll och meddelade att mysis var open for business igen!

Otto, Inski och Hanna tog senare en roadtrip till Gigantti och IKEA för att köpa en del saker som behövdes förnyas, bland annat en ny bänkskiva till köksskåpet (som krävde ett besök till K-Rauta för att kortas av) och en massa småprylar. Samt det viktigaste, våra nya mysisvänner Elmer, Kevin och Mike som har skänkt glädje till många teologer redan.

TSF tackar Reuterska huset för de år vi fått ha det som ett andra hem. Vi ogillar möglet och asbesten som är orsaken till flytten och är därför glada att få flytta till Tryckerihuset som är bättre. Goodbye and thanks for the fish!

Mot nya äventyr i ett nytt mysis! Håll det städat.

TSF:s styrelse 2015 vill säga ett stort TACK till teologins utbildningsansvariga Mikael Lindfelt och till John Lassus på ÅAs fastighetsavdelning som båda två tålmodigt besvarat alla mejl och frågor styrelsen har haft under hösten.

Och tack till Niklas A och Niklas G för att ni hjälpte med att bära alla saker då vi flyttade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s