Och så kommer de sista styrelsepresentationerna!

VICE ORDFÖRANDE KARIN

Jag heter Karin och är vice ordförande i TSF detta år. Att vara vice ordförande är bäst!
Jätteroligt, faktiskt! Man får göra många roliga saker, t.ex. ordna vårfest och Ture  Teolog-Karingala. Det bästa med att sitta i styrelsen är ändå att man blir så nära med de andra styrelsemedlemmarna. Man får gå genom vått och torrt & stress och vardag med dem. Härligt!
Mitt huvudämne är religionsvetenskap, och jag planerar på att bli ämneslärare i religion och samhällslära. Härtills har det gått riktigt bra, men jag hinner säkert ännu ändra mig och byta bana. Som äkta teolog måste man väl flumma i några år också, utan att veta vart man är på väg med sitt liv.En lite sådär hemlig framtidsdröm är ändå att någon gång bli egenföretagare, och kanske ha en liten butik eller ett café. Jag känner ändå att detta är ganska ”far out”, och har ingen aning om hur jag någonsin skall ta mig enda dit. Oh well. Jag börjar väl med att ta någon kurs på Åbo-hanken (oh ouuuu).

Om jag vore en maträtt, så skulle jag säkert vara en sallad. En sallad som innehåller något riktigt oväntat, kanske något starkt? Jag är nämligen ganska lättsinnad, men ibland överraskar jag mig själv och kan bli riktigt djup eller till och med en övertänkare. Mina fritidsintressen är mest bara att vara med vänner och pojkvän, och att rita och måla, fota, eller göra något annat mysigt ibland (Väldigt sällan ändå som det blir kreativa pauser! Man hinner ju aldrig!).

Om jag var med i en actionfilm (!) så skulle jag vara hjältens godhjärtade kompis, som vill alla väl men kanske inte riktigt lyckas hela tiden. Och som kanske också skulle dö ganska snabbt?om inte hjälten skulle rädda mig, såklart. Vilket han säkert skulle, det är ju hjältens uppgift, daaaaa. 😀

1. Vad fascinerar dig mest hos andra människor?
-En människa som gör andra glada genom att ”offra” sig själv, göra osjälviska saker bara för att andra skall ha det bra eller ber om det. En sådan egenskap fascinerar mig massor hos andra. Sen fascinerar också målmedvetenhet mig mycket. Folk som vet vad de vill, och inte ger upp! Sådana som är realister, men ändå klarar av att pusha sig själva! Sådana människor äger!

2. Vad skulle du göra om du vann på lotto?
-Okej, först av allt måste vi göra klart för oss att det inte handlar om en vinst på typ 5€, utan nu är det liksom 100 000 000 vi talar om här. 😀 Först skulle jag säkert måsta lugna mig själv och låsa in mig, för att gå igenom det fiffigaste man kan göra med pengarna. Sedan skulle jag gå till banken. Och såklart skulle jag inte lägga bort alla pengar, utan en del skulle jag donera till någon välgörenhet (skulle måsta fundera länge på vilken! Lite till många?), en del skulle jag gå ut och shoppa med och en del skulle jag donera till min familj/vänner. Jag skulle åka världen runt på en magisk resa! Och så skulle jag investera i lägenheter lite runt om. Sist men inte minst, så skulle jag säkert våga bli egenföretagare då också. 😉

3. Den ultimata måltiden?
-Tja, sällskapet är nog det viktigaste. Gott sällskap är en förutsättning för att måltiden skall bli riktigt bra. Omgivningen är också viktig, kanske på en terrass vid en stuga någonstans i Borgås skärgård? Hehe. Och sen, maten. Nu när jag nu började på ”sommartemat” så måste jag väl fortsätta, det vattnas riktigt i munnen. Grillmat, nypotatis från Vesölaande (ni som inte vet var/vad detta är kan åka till Borgå på studiebesök, titta gärna in hos mig då med det samma), en riktigt god öl och så bubbelvatten. Doften av havet och sommaren och gräs. Och så säkert en och annan irriterande mygga/annat pukakräk (igen, ni som inte vet vad jag snackar om? Borgå!). Och med det säkert också lukten av myggsprej. Härrrrligt. Alternativt en mysig middag inomhus med ljus och värme. Jag menar, alla årstider kan vara så mysiga och maten som karakteriserar dem är alla goda på sitt sätt!

Tack för mig! Om ni vill följa med mitt super(hmm)intressanta liv mera, så kan ni titta in på minkaffepaus.ratata.fi ! 😉 Jag skall försöka uppdatera den oftare och med jämna mellanrum.
Puss och kram, er fröken vice ordförande.

SKATTMÄSTARE ELEFTERIA
Hejsan,

Jag heter Elefteria (alternativt också Ele, Effi eller vad folk än råkar hitta på, hehe) och är skattmästare i TSF:s styrelse. Jag blev styssemedlem redan under mitt gulisår, och det kändes på nåt sätt naturligt att fortsätta där, dock en annan post med nya utmaningar ville jag pröva på. Min fiilis för tillfället är riktigt bra! Äntligen satte jag mig ner och började skriva presentationen om mig själv. Hela tiden har jag bara Styssefotoskjutit upp det här med skrivandet men nu sitter jag vid datorn i lugn och ro (och solen skiner och bladen faller så vackert där ute)! Styssen, jaah, det roliga är absolut det att jag får vara med och ordna en massa roliga evenemang och andra grejer! Men det bästa är iaf de människor jag får göra med allt det här! Även efter en lång studiedag orkar man sitta på mötet när man har ett sånt här helt huippu gäng omkring sig! Nu något mera om mig själv: Om jag skulle beskriva mig med en maträtt så skulle jag säkert säga den grekiska specialiteten, nämligen pita gyros, opa! Det är mycket stuff i en gyrosrulle, vilket skulle beskriva mig på ett ganska relevant sätt; jag är ju en väldigt livlig person som har många olika intressen och vill samtidigt vara med i lite allt, en multitaskare alltså:) Från mat till filmernas värld – om jag skulle få vara någon karaktär i en film så skulle jag säkerligen vara hjälten! Jag skulle vilja vara den som hjälper alla andra och som också räddar dem ur knepiga situationer. Jag skulle ändå vilja att den här ”superkraften” skulle bli upptäckt först senare så att jag riktigt kunde överraska folk med mitt uppträdande.

Tre snabba:

(Får nu se hur jag lyckas med det här för jag tycker så mycket om låååååånga och utförliga förklaringar…)

Vad gör du när du är uttråkad? Jag måste vara ärlig att det faktiskt är ganska sällan jag skulle bli uttråkad. Jag brukar ha så fullt upp att jag inte riktigt hinner bli det. Stressad nog desto oftare, haha!

Vad gör du helst ett veckoslut? Jag älskar långsamma morgnar! Har jag ett ledigt veckoslut, så går jag jättegärna ut på en promenad och njuter därefter av en hemlagad brunch med vänner.

Vad är din favorit barnfilm? Som liten kollade jag väldigt sällan på filmer, konstigt nog! Därför har jag ingen favoritfilm heller men det är väl aldrig för sent att börja med något nytt? Några klassiker, anyone?
INFORMATÖR OTTO

Bästa vänner av teologin!
Mitt namn är Otto, och fram till årsskiftet innehar jag positionen som informatör i styrelsen.

Detta betyder bl.a. att jag informerar er, medlemmar i TSF, om mer eller mindre aktuella saker. Det bästa med att sitta i styrelsen är att få arbeta tillsammans med de andra härliga styrelsemedlemmarna och planera evenemang och annat.

Jag har nyss påbörjat mitt andra studieår, och hör till dem som tänker bli färdig teolog, och inte studera i evigheter. That being said så känns det som jag inte har någon aning om vad jag håller på med, och det verkar som om studiemotivationen blev i Borgå. Nå bara man kommer igång så börjar det nog löpa.

När jag inte studerar teologi eller sitter i mysis, så tillbringar jag tiden med att kolla på serier eller spelar tv-spel. I serien “mindre manliga intressen” så tycker jag om att sticka och virka, och också att baka, så jag tillbringar mycket tid på internet och letar inspiration
(läs: Pinterest). Jag tycker också om att fotografera, så jag slåss med Hanna om titeln fotonörd. Ifall jag nångång behöver omväxling från prästyrket, så tänker jag bli fotograf. Hur jag effektivt kan kombinera teologi och fotografi har jag inte kommit på ännu, men den tiden den sorgen.

Jag har ingen aning vilken maträtt jag skulle vara, men antagligen nånting överdrivet komplicerat, som alla tycker jättemycket om, men som ingen nånsin orkar laga, så hmm… lasagne? Om jag var en karaktär i en film skulle jag antagligen vara hjältens vän som ger honom/henne goda råd (som han/hon ändå inte lyssnar på förrän allt går snett).

3 snabba
Om du skulle tvingas förlora ett sinne (smak, lukt, hörsel, syn eller känsel) vilket skulle du välja bort? Smak. Lättare att äta sallad och annat hälsosamt som inte smakar gott. Ingen orsak att äta så mycket gott och ohälsosamt.

Godis eller popcorn/chips? Godis. Choklad eller frukt. Helst båda.

Strumpor eller utan? Utan. Alla dagar. Alla årstider. Åtminstone om jag är hemma.

Frid.
Eder Informatör
Otto

1 kommentar

  1. Alltså den där vice-ordföranden verkar ju no göra sitt jobb lite nåågot bra. Tur för er höörni att ni har såna som hon i eran föreening.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s