Den varma och soliga kvällen den 14:e april inledde teologerna stilla veckan med sedermåltid i runda rummet med Pekka som familjefar och gulisen Johanna som den yngsta personen.
Styrelsen påbörjade arbetet redan på eftermiddagen med att hämta maten från Gado för att sen börja flytta bord och stolar och vandra mellan husen för att hämta och söka efter diverse saker som behövdes. Trots att en viss stress uppstod då det konstaterades att det inte fanns någon korköppnare att tillgå (webbansvariga sprang hem efter sin till sist) var allting i ordning då människor började anlända.

Seder1
Alla på plats!

Direkt från kvällens början satte styrelsen tröskeln för kvällen genom att slå ner ett fyllt vinglas i bordsändan där hela styrelsen satt. Vilket ledde till att bordduken färgades om och det blev ett glas mindre att diska.

Annars gick kvällen bra utan större missöden, koshervinet räckte ganska precis, sånger sjöngs, bibeltexter lästes och stora delar av sällskapet blev involverade på olika sätt under kvällens gång och det var en trevlig stämning bland deltagarna.

seder2
Efter två vinglas på tom mage var maten mycket efterlängtad av de som inte hunnit äta något innan sedermåltiden (=styrelsen).  Kyckling och ris stod på menyn med kladdkaka till efterrätt.
seder3
Niklas lyckades få bordssällskapets kyckling i vinglaset. Där kan man också ha kyckling.

Kvällen gick snabbt och snart var det dags att plocka undan allt, vissa fortsatte vidare på sedermåltidsjatko och andra gick hem för att sova.

Tack Pekka för att du ledde oss genom sedermåltiden och även till alla andra som deltog; next year in Jerusalem!

6tag_150414-113339
Instagrambild från instagram.com/teologiska

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s