Den småregniga fredagskvällen den nittonde april samlades 35 stycken finklädda människor på Turun Upseerikerho för att fira Tsf:s 46:e födelsedag.

Efter en välkomsthälsning av Erika blev det dags för förrätten som var en mycket god batatsoppa med krutonger. Under tiden som förrätten fick smälta var det ordförandes tur att ha tal om råddiga kappsäckar med åsikter och hur det blir när en gulis flyttar till en ny stad.
IMG_2607-1 Peter Eriksson underhöll oss sedan med med en vacker sång med Rebecka på pianot.
Och så blev det dags för hälsningar. ÅAS, NN, Fides Ostiensis Florakören och Brahe Djäknar fanns representerade bland borden och Tsf fick motta allt från en inbetalning till Rädda barnen, grönsaksfrön av alla sorter, en fotboll, cd-skivor och en vinflaska.IMG_2609-1 Huvudrätten, som var mycket delikat, bestod av skivad nötinnerfilé med rödvinssås, örtkryddad klyftpotatis och säsongens grönsaker och det vegetariska alternativet bestod av grönsaksfyllda portobellosvampar med färsk tomatsås och örkryddad klyftpotatis.IMG_2610-1Och efter att huvudrätten var uppäten var det dags för festtal av Mikael Lindfelt som pratade om all sorts pinsamheter som finns. Efteråt var det Sofia Eklunds tur att inta pianot och med sin vackra stämma fick vi lyssna på två sånger.IMG_2614-1Efterätten som bestod av sachertårta och kaffet kom in och så blev det dags för årets Ture Teolog-gala (som i sin helhet finns i föregående inlägg). Mycket fina nomineringar och fina priser för vinnarna.
Och sist men inte minst blev det dags för lite motion i och med att Mose skulle över röda hav (stående på golvet denna gång). Och så var vårfesten avslutad för denna gång, med mycket god mat, trevligt sällskap och många skratt!IMG_2615-1 IMG_2623-1Jatkot hölls på Börs och där dansades det och var allmänt trevligt bland festdeltagarna hela natten lång!

Trots att nattsömnen var kort för många hade en hel del dragit upp sig ur sängen på lördagsförmiddagen och hoppat iväg till TF med halaren på för att delta i vårfestens sillis där det bjöds på sallad, bröd och pannkaka med sylt och grädde. Vilket satt bra i allas magar.

IMG_2632-1Claus tog fram sina ballongskills och gjorde ett svärd (eller nåt ditåt)IMG_8428-1Glada sillisdeltagare!

Tack alla medverkande i årets vårfest, vi syns nästa år!

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s